פרופיל הורמנלי של גיל מעבר יחד עם וסת?

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

07/05/2019 | 09:55 | מאת: אסתר

אני בת 52. הרופא עשה לי פרופיל הורמונלי כדי לדעת אם להוציא את המירנה, ואכן, הוציא לי את ההתקן על פי התוצאות ואמר שאינני יכולה יותר להכנס להריון. (לפי הערכים של התוצאות היה כתוב לי שזה פוסט-מנפוזל) עם המירנה שבע שנים לא היה לי מחזור, עכשיו יש לי מחזור, הרופא אומר שזה אפשרי שעדיין יהיה מחזור ולא להכנס להריון ושאין לדעת כמה זמן זה יימשך עוד, לי זה מוזר כי חשבתי שאם אי אפשר להכנס להריון אז גם אין מחזור ושגיל המעבר הוא שאין מחזור שנה. האם תוכל להבהיר לי את המצב והמושגים? תודה

אסתר שלום ותודה על שאלתך. גיל מעבר מוגדר בעיקרון כשנה ללא וסת ואינך שם, לכאורה. ייתכן כמובן דימום שלא על רקע וסת אך ברור שרק הרופא שבודק אותך יכול להביר את מצבך. בעיקרון, וסת מופיע כשבועיים לאחר ביוץ כך שאם מדובר בוסת, תיאורטית את מבייצת אך נכון שבגילך, הסיכוי להריון ספונטני, גם אם היה ביוץ, נמוך ביותר. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי