נטילת סידן בגיל המעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

22/04/2019 | 12:50 | מאת: גלית

בת 60 עם תת פעילות של הבלוטה ומאוזנת ועם אוסטופניה. לפני שנתיים התגלתה לי האוסטופניה ומאז אני נוטלת סידן אמורפי כתוספת. כמה מג סידן ביום עלי לצרוך עם אוסטופניה? שאלתי השניה, אם אני יכולה להגיע לכמות המומלצת עבורי רק מהתזונה, אני יכולה לא לקחת תוספי סידן? תודה

גלית שלום ותודה על שאלתך. ככלל הצריכה היומית מכל המקורות צריכ להיות כ 1000-1500 מיליגרם סידן ליום, לא בהכרח מתוספי סידן. שבי עם רופא/ת המשפחה ותגיעו למינון המיטבי עבורך. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי