אוורל קונטי וסרטן השד

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

09/04/2019 | 23:03 | מאת: יולי

שלום, מה הקשר בין אוורל קונטי לסרטן וסרטן השד, אם בכלל. האם כדאי ליטול פרוגסטרון כמשלים פעם בתקופה? לדוגמה: מדבקת אוורל לחודש ולאחר מכן שבועיים פרוגסטרון? תודה רבה.

יולי שלום ותודה על שאלתך. טיפול הורמונלי חילופי עשוי להעלות במידה קלה את הסיכון לסרטן שד. הגורם העיקרי הינו הפרוגסטרון בתכשיר. פרוגסטרון כזה קיים בתכשיר שציינת. קיימות מספר אסטרטגיות להפחתת סיכון עליהן יש לדין עם הרופא/ה המטפל/ת. האופציה שציינת היא אחת מהן אם כי לא הוכח באופן מוחלט כמגינה על רירית הרחם. בברכה דר׳ זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי