נטילת הורמונים כשאין תופעות גיל המעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

09/03/2019 | 22:22 | מאת: נטילת הורמונים כשאין תופעות גיל המעבר

הי, המחזור החודשי הפסיק ולפי בדיקות הדם נמסר לי על ידי הרופא כי הבדיקות מלמדות על הפסקת הופעת המחזור. חשוב לי לציין כי אינני חווה תופעות של גיל המעבר (אולי קצת עייפות). האם בכל זאת מומלץ שאקח הורמונים במינון נמוך ?

09/03/2019 | 22:23 | מאת: מירב

שכחתי לציין כי אני בת 44

שלום ותודה על שאלתך. ככלל, טיפול הורמונלי בנשים מעל גיל 40 אינו מיועד לרפואה מונעת אלא להקלה סימפטומטית. יש יתרונות וחסרונות לטיפול עליהם עלייך לדון פרטנית עם הצוות המטפלת בך (רופא/ת משפחה, רופא/ת נשים וכדומה) בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי