אסטרוגן ופרוגסטרון בנפרד

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

01/06/2018 | 11:27 | מאת: אירין

ד"ר זלוצובר שלום, ראשית תודה על הפורום המעולה. למדתי ממנו רבות וזה עוזר לי מאוד להתמודד עם השאלות הרבות שיש לי עכשיו כשאני מתחילה טיפול הורמונאלי למנופאוז. יישר כח! השאלה שלי נודעת להורמונים טבעיים bio-identical ביחס להורמונים סינטטיים. מחקרים משנת 2007 ואילך מצאו שהורמונים טבעיים מסוכנים הרבה פחות מהורמונים סינטטיים. בארץ יש בסל מגוון אופציות עם estradiol טבעי (אנג'ליק, אביאנה, אוורל\קונטי וכו') אבל *כולן* עם סוגים שונים של פרוגסטרון סינטטי. עם זאת כדור UTROGESTAN 100 or 200 מכיל פרוגסטרון טבעי בלבד (בלי אסטרוגן) לשימוש פומי. באירופה מקובל לקחת (אם לא רוצה דימום) 25-30 כדורי 100 או 14 כדורי 200 בחודש. **** השאלה שלי היא - האם ניתן לפצל את הטיפול במנופאוז ולקבל אסטרדיול ממדבקות אוורל 50 ופרוגסטרון מכדורי אוטרוגסטן 100 (במקום לקבל את שניהם יחד כמו באוורל קונטי או אביאנה)? אני במכבי. אני יודעת שזה לא הטיפול המקובל, אבל תכלס זה מספק אסטרדיול ופרוגסטרון טבעיים במינונים המקובלים ככה שלעניות דעתי מבחינה רפואית אני לא רואה בעיה. אם איני טועה, הנקודה היא האם זה יאושר. תודה רבה רבה!! הערה - אני בטוחה שכמומחה לגיל המעבר אתה מכיר את היתרונות של הורמונים טבעיים ביחס לסינטטיים. עם זאת מכיוון שרופא נשים "רגיל" ששאלתי לא ידע במה מדובר "הורמונים זה הורמונים" אני מצרפת דף עם מספר הדגשים ומקורות.

אירין שלום ותודה על שאלתך. אין מניעה לשילוב אסטרוגן ופרוגסטרון כשני תכשירים נפרדים בלקיחה משולבת. פחות נוח אך בלא מעט מקרים היתרונות אכן גבוהים משמעותית מהחסרונות באי נוחות הלקיחה. בברכה דר' זלוצובר .

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי