טיפול הורמונלי אסטרוגל או מדבקות ?

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

19/05/2018 | 18:19 | מאת: מאיה

דר זלוצובר נכבד, אני בת 49 .שלוש שנים מהפסקת המחזור. לקחתי במשך שנה אסטרוגל ושבועיים כדורי פרוגסטרון בחודש לבעיות שינה. השילוב היה בסדר אך בהמלצת הגניקולוג שלי (שיהי לי יותר נח) החלפתי לאוורל קוונטי . השינה מעולה אך סובלת מדימומים קלים לאורך החודש . אנדוקרינולוגית אמרה לי שכדאי לעבור למדבקות אוורל ופעם בחודשיים לקחת פרוגסטרון למשך שבועיים כי הפרות טרום הם המקור לבעיה ושבועיים פעם בחודשיים מספיק על מנת להגן על הרחם. היות ואני כבר מבולבלת אשמח להמלצותיך כמומחה לגיל מעבר האם לחזור לאסטרוגל או למדבקות אוורל ? אני מבינה שעדיף לקחת מינון מינימלי של הורמונים, מה תייעץ לי ? תודה רבה וחג שמח

מאיה שלום ותודה על שאלתך. לא כ"כ ברור לי מה ההסבר של האנדוקרינולוגית לדימומים שלך אך מוצע שתפני ליעוץ פרטני ומסודר להתאים לך טיפול, עם או ללא וסת. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי