ההורמונים יעילים לכל אישה?

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

16/05/2018 | 22:27 | מאת: רננה

דר זלוצובר שלום, האם הורמונים כמו אביאנה ואחרים צריכים להיות יעילים לכל אישה בלי מחזור שנכנסה לגיל המעבר או שיש כאלה שזה לא עוזר להן בכלל? איך מכוונים סוג כדורים ומינון ואיך בודקים שזה יעיל (יש בדיקת דם?)

רננה שלום ותודה על שאלתך. טיפול הורמונלי יעיל ככלל בהקלת תסמיני גיל מעבר. ישנן כאלו הזקוקות למינון גבוה יותר או שסובלות מתופעות לוואי אלו ואחרות שקשה יותר להתאים להן טיפול או שמעדיפות לא לקחת עקב תופעות הלוואי הבלתי נסבלות מבחינתן. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי