פרוגילוטון או אביאנה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

03/03/2018 | 22:41 | מאת: קרין

שלום, בת 46.5, סובלת מהיתעוררויות מרובות בליילה, השמנה גגולה, השמנה ביטנית, מחזור אחת ל 3-4 חודשים, לאחרונה מאוד נחלש. הרופאה המליצה לי להתחיל אביאנה ורופא אחר המליץ על םרוגילוטון. מה לקחת? מה הכי מתאים לי? האם זה יגרום לי להשמין עוד יותר?

קרין שלום ותודה על שאלתך. איני משוכנע שאף אחת מהאופציות מיטבית עבורך וכדאי שתפני ליעוץ מסודר. בברכה דר' זלוצובר

04/03/2018 | 10:14 | מאת: קרין

שלום דר צלוצובר, בהמשך לשאלתי אציין שלפי פרופיל הורמונאלי הרופאים ציינו שאני בגיל המעבר. תוצאות הבדיקות שלהלן לא בוצעו בזמן מחזור כי לא ידעתי מתי קבל שוב - ESTRADIOL (E-2) - 86 pmol/L - TSH - 1.26 mIU/Lו - /LH - 46.80 IU - FSH - 77.00 IU/L - PROLACTIN - 125.8 mIU/L - PROGESTERONE - <2 -TESTOSTERONE- TOTAL - 1.40 nmol/L לאור כל זאת, האם אני צריכה לקחת אביאנה ? או פרוגילוטון ? או משהו אחר? והאם זה יגרום לי להשמנה נוספת, כבר עכשיו אני שוקלת 94 קילו, מאז שהתחילו לי בעיות השינה וטרום גיל המעבר, עליתי מאוד במישקל, בת 46.5

קרין שלום. לא מתחילים טיפול בהתכתבות בלי להכיר את המטופלת, בעיקר במשקל כזה המהווה לכאורה גורם סיכון לקרישת יתר. עלייך לפנות לייעוץ פרטני ומסודר, כולל השאלה שהועלתה אם את כבר בגיל מעבר או לא. בברכה ד'ר זלוצובר

15/07/2019 | 22:50 | מאת: יעל

אני בת 51 המחזור הפסיק להיות מסודר קיבלתי אביאנה למצב דומה לשלך וזה לא עשה לי טוב בכלל מחזור לא סדיר והרבה סטרסס בערב רופאה המליצה לי להחליף לפרוגילוטןן ואני מרגישה מצויים אין סטרס ישנה טוב בלילה ומחזור סדיר אני מאמינה שזה אינדיבידואלי וצריך לבדוק על עצמך איך הגוף מקבל

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי