גיל המעבר מוקדם או בעיה הורמונאלית

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

22/01/2018 | 22:19 | מאת: מיטל

שלום רב, אני בת 39. לפני כשנה התחלתי בדיקות ומעקב אצל רופאת נשים עקב ווסת לא סדירה וגלי חום בלילות. בבדיקות נראתה רמה גבוהה של FSH שנע בחודשים האחרונים בין 33-35. מאז בשנה האחרונה יש לי ווסת סדירה (כמה חודשים טופלתי בדיקור ופורמולות סיניות). בדיקות ואגינאליות תקינות עם עובי רירית שנע בן 7 ל9 מ"מ ושחלות תקינות. בדיקת פרוגסטרון נמוכה (11.5 נכון להיום). אני מבינה שמדובר בפרופיל של גיל המעבר, אך האם עצם קיומה של ווסת סדירה ועובי רירית רחם כזו יכולה להעיד על בעיה אחרת? אציין שיש לי 3 ילדים בריאים ואין ברצוני להכנס להריון אך תהליך שכזה בגילי הצעיר מדאיג אותי. אימי חלתה בסרטן השד ולכן אני מבינה שלא מומלץ להתחיל בטיפול הורמונאלי, כל שכן יש לי ווסת. האם למצב הורמונאלי זה יכול להיות קשר להצטברות שומן באזור הבטן בשנה האחרונה, דבר שממש לא היה אצלי לפניכן וגם לא ממש עליתי במשקל? תודה מראש

מיטל שלום ותודה על שאלתך. גיל מעבר מוגדר כשנה ללא וסת וברור שאינך שם עדיין! את בפרימנופאוזה (טרום גיל מעבר). לא ברור לי על איזה טיפול הורמונלי את מדברת ועל כך יש להתייעץ ספציפית ובאופן פרטני עם רופאך המטפל. ייתכן וחלק מהעלייה במשקל והשינוי בפזור השומן קשורים למצבך ההורמונלי. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי