גיל הבלות ועליה במשקל

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

19/01/2018 | 20:52 | מאת: סי

ערב טוב, אני בת 46, בגיל 44 החלו אצלי תופעות של גיל המעבר, מאחר שאני שיש לי לופוס ומחלות רקמת החיבור עברתי בדיקות מקיפות והכל תקין. כבר מספר חודשים אנילא מקבלת, גלי החום התגברו, חזרו לי התקפי מיגרנה שממנה סבלתי בציעורותי ואני חושבת שאולי 15-20 שנים לא היה לי מיגרנה. עם הכל אני מתמודדת, אבל ההשמנה מאוד מפריעה לי, לא שינתי כלל את הרגלי האכילה שלי ואפילו הורדתי מכמויות האוכל ואני מעלה במשקלו. עליתי במשך השנה 10 קג' . הדאלה דלי היא מה ניתן לעשות כדי לעצור את ההשמנה ? תודה

סי שלום ותודה על שאלתך. את צריכה הערכה הורמונלית ובכלל בדיקה כללית לאבחן את מצבך. בהנחה שאת אכן בגיל מעבר, מקפידה תזונתית ופעילה גופנית, ידוע שחילוף החומרים יורד בגיל מעבר. יש אופציות לשיפור ובהן תרופות לטיפול בהשמנת יתר כמו גם טיפול הורמונלי חילופי. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי