תוצאות בדיקות הורמונליות

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

03/12/2017 | 17:00 | מאת: רונית

שלום רב, אני בת 50 כבר שנתיים ללא מחזור וללא תופעות של גיל המעבר. לפני כשבוע התחיל לי דימום. הלכתי לבדיקת רופאת נשים. הרופאה אמרה שהאולטרסאונד נראה תקין, רירית הרחם מעובה. עשתה לי בדיקת פיפל שתשובתה תהיה רק בעוד שבועיים. נשלחתי גם לבדיקות הורמונליות. היום, שבוע אחרי הבדיקה, עדיין יש דימום והוא אף מתגבר. תוצאות הבדיקות: ESTRADIOL E2 86.6 PG/ML PROGESTERONE 0.61 NG/ML LH 19.8 IU/L FSH 42.10 IU/L PROLACTIN 19.66 NG/ML DHEA SULPHATE 137.1 UG/DL TSH 2/81 ULU/ML TESTOSTERONE 0.53 אשמח לדעת מה אומרות תוצאות הבדיקות והאם כדאי שאבדק שוב בהקדם? האם סביר שיהיה דימום חזק לאחר בדיקת פיפל? תודה מראש

רונית שלום ותודה על שאלתך. איני משוכנע לחלוטין שאת בגיל מעבר אולם יש בהחלט מקום להמתין לתוצאות הפיפל, בעיקר אם את חשה בטוב. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי