פרוםיל הורמונאלי גיל 50

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

01/11/2017 | 00:07 | מאת: פרופיל הורמונאלי גיל 50

שלום ד"ר זלוצובר, בת 50.5 עשיתי בדיקות דם : estradiol 643 fsh- 1.92 חודשיים האחרונים פסק המחזור , גלי הזעה ליליים , לעיתים דופק מהיר , דכדוך קל מידי פעם. מהי המשמעות של הערך 643 ? רופאת משפחה המליצה על התייעצות עם רופאת נשים ולקיחת cimidona -X- האם זה מוכר ? או הגרסה האירופאית שלה -remifemin? תודה מראש!

פרופיל הורמונלי גיל 50 שלום ותודה על שאלתך. כפי שכתבתי כבר מספר פעמים בפורום, לכל בדיקה יש משמעות רק בקונסטלציה הקלינית בה נלקחה ולכן יש לברר פרטנית עם מבקש הבדיקה וספציפית לגבייך להתיעץ גם עם רופא/ת הנשים המטפל/ת. ברור שאינך בגיל מעבר לפי הבדיקות ובכל מקרה גיל מעבר מוגדר כשנה ללא וסת. סימידונה היא תרופת מרשם צמחית מתוצרת שויצרית (גם באירופה) ואילו רמיפמין הינו תוסף מזון ולא תרופת מרשם עם אותו חומר פעיל בעיקרון אך מתוצרת גרמניה. לתפיסתי יש יתרון לתרופה צמחית על פני תוסף מזון צמחי למרות מרכיבים פעילים לכאורה דומים. בברכה דר' זלוצובר בברכה דר' זלוצובר

05/11/2017 | 13:26 | מאת: תודה רבה !

אכן קבעתי תור מסודר לרופאה שלי . תודה רבה רבה! על התשובה ד"ר זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי