שימוש ב-EVOREL CONTI

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

13/06/2017 | 01:51 | מאת: Mayana

בת 50. זה 5 שנים אני משתמשת ב-EVOREL CONTI בעקבות הזעת יתר ותסמיני גיל המעבר. הרופאה אמרה שהמדבקות יספקו לי את ההורמונים שגופי הפסיק לייצר (אסטרוגן?) ואלה טובים לגוף האישה. מצד שני, אני מודעת לעובדה ששימוש ממושך מגדיל את הסיכון ללקות בסרטו הרחם והשחלות. אני חוששת מהשימוש הממושך במדבקות. רופא המשפחה המליץ לי עבור לתרופה CIMIDONA. האם תרופה זו עדיפה? ומה עם המחסור באסטרוגן? תודה

Mayana שלום ותודה על שאלך. הפסקת טיפול הורמונלי חילופי עשויה לגרום לחזרת התסמינים באחוז משמעותי של הנשים. סימידונה שהינה תרופה צמחית ואינה מכילה אסטרוגן ופרוגסטרון עשויה בהחלט להקל על תסמיני גיל מעבר אך לרוב משתמשים בה לפני מתן טיפול הורמונלי. שימוש בהפסקת טיפול מצליח פחות. הטיפול שאינו מכיל אסטרוגן לא עוזר כמובן לצפיפות העצם, להזדקנות העור ולכלי הדם כמו טיפול הורמונלי. חובתי לציין שאיני מסכים להצהרה שלך לגבי סיכון יתר לסרטן הרחם תחת טיפול הורמונלי חילופי. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי