וגיפם10 מק"ג מפחדת לקחת

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

02/06/2017 | 12:20 | מאת: אושרית

שלום וברכה .אני בת 31 וכבר תקופה סובלת מיובש בנרתיק וחוסר נוחות באזור מאוד.הרופא נתן לי טיפול ל3 חודשים של וגיפם 10 מק"ג יום כן יום לא.אני חוששת בגלל שאמא שלי ניפטרה מסרטן השחלות

אושרית שלום ותודה על שאלתך. אין קשר בין סרטן שחלות בגל פריון וטיפול באסטרוגן. כידוע גלולות למניעת הריון הן הטיפול האפקטיבי ביותר למניעת סרטן שחלות. מעבר לכך, אסטרוגן נרתיקי אינו נספג למחזור הדם ועובד רק מקומית באם נלקח לפי ההוראות. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי