פרימנופאוזה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

16/03/2017 | 19:05 | מאת: יעל

שלום, אני בת 50, סובלת מגלי חום ומקבלת מחזור כל כמה חודשים. כל פעם אחרי שמסתיים המחזור אני סובלת במשך שבועיים או יותר מחרדה ומצב רוח מאד ירוד. אני גם לא ישנה בלילות בגלל גלי בהלה ממושכים. לאחר כמה שבועות זה מסתדר עד לאחר המחזור הבא. אני מעדיפה לא להתחיל HRT כל עוד אני מרגישה טוב רוב הזמן, אבל האם עיתוי הסימפטומים שלי יכול לרמז על שינוי הורמונלי ספציפי שיכול לגרום לכך, ואולי ניתן להתאים את הטיפול ההורמונלי רק לתקופות הבעייתיות? תודה מראש.

יעל שלום ותודה על שאלתך. ספק רב אם ניתן להקל עלייך בטיפול בחלק מהחודש בלבד. לגיטימי לחשוש בשלב זה מטיפול הורמונלי אם כי ייתכן מאד שזאת אחת האופציות הטיפוליות המיטביות. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי