בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

12/03/2017 | 18:15 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 50 וסובלת לפחות 15 שנה מתשישות, איטיות, סחרחרות ועוד. ה TSH שלי 4.6 וגם כשבמשך שנים הוא היה 3, T3 תמיד נמוך מהנורמה ו-T4 תקין בגבול התחתון. אומרים לי שזה תקין אבל אני מרגישה רע כל הזמן. אגב, במשך שנים בעבר היו לי תקופות של סימפטומים הפוכים עם רגישות במגע באזור בלוטת התריס. האם ניתן לשלול בוודאות בעיה בבלוטה לפי מה שתיארתי? תודה וחג שמח.

מיכל שלום ותודה על שאלתך. תיפקודי התריס שלך גבוליים. לרוב ברמות כאלו אין תסמינים אך בהחלט ייתכנו בחלק מהאנשים. מי קבע שהסיבה היא בהכרח בלוטת התריס או בהכרח לא? את צריכה לעבר בדיקה והערכה מסודרות ואז לגבש המלצות טיפוליות. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי