האם ניתן להמשיך לקחת פמארל?

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

06/03/2017 | 14:17 | מאת: גל

שלום רב דוקטור, אני בת 53 וללא מחזור כ 5-6 שנים. התחלתי לקחת פמארל כשהיו לי גלי חום (לא חזקים מאוד אבל טורדניים), לפני שנתיים בערך וזה עזר. המשכתי לקחת למרות שאין לי גלי חום ותופעות כלשהן והכל ממש בסדר. זאת, מתוך אמונה שהורמונים צמחיים כאלה יכולים לשמור על הגוף ולעכב את הזדקנותו, כעת, שמאזן ההורמונים השתנה. עשיתי הפסקה של חודש-חודש וחצי וכעת אני רוצה לשוב ולקחת (כדור ביום). יש מניעה? יתכן שיש לו באמת השפעה שכזו על הגוף? יש מחקרים בנושא? עם או ללא קשר אני נראה צעירה מאוד לגילי (פנים וגוף). אודה מאוד לתשובתך!

גל שלום ותודה על שאלתך. פמרל וכלל תוספי המזון מיועדים להקלה על תץסמיני גיל מעבר ולא מעבר לכך. יש לזכור שגם טיפול הורמונלי חילופי מיועד כיום להקלה על תסמיני גיל מעבר ולא כרפואה מונעת אם כי ברור שהמשתמת מרויחה מהטיפול ברמת העור, העצמות וכלי הדם בתנאים מסוימים. בברכה דר' זלוצובר

08/03/2017 | 19:27 | מאת: גל

תודה רבה לך! איך אוכל לדעת אם לקחת כדור אחד או שניים? האם ההשפעה באה לידי ביטוי בפרופיל ההורמונלי או אחר?

אין מניעה להמשיך וכל המחקרים מדברים על 2 כדורים ליום. המעקב הוא לפי התסמינים ולא לפי בדיקות מעבדה. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי