אסטרוגן ממקור צמחי בגיל המעבר

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

05/03/2017 | 07:11 | מאת: דינה

שלום אני בת 57 בגיל המעבר מספר שנים והכל טוב מלבד קושי בשינה רציתי לשאול האם אפשר לצרוך מאכלים כגון סויה שיש בהם פיטואסטרוגנים צמחיים בלי לצרוך פרוגסטון האם יכול להיגרם נזק? מאחר וקראתי שהורמונים חלופיים מכילים את שני ההורמונים ביחד.

דינה שלום ותודה על שאלתך. אין מניעה ואם זה יפתור את בעיות השינה, מצוין. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי