טיפול הורמונלי חלופי לכל החיים????

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

21/02/2017 | 15:12 | מאת: רוקסנה

שלום רב! אני כמעט בת 60 ומטופלת מאז הפסקת המחזור, לפני עשר שנים, במדבקות אוורל קונטי. מספר נסיונות להפסיק במהלך השנים לא צלח כי פשוט חזרתי להרגיש רע מאד. חשוב לי לציין שכל אותן שנים מאז אני מקפידה לעבור בדיקות תקופתיות. לאחרונה, קראתי שהמגמה היא לאפשר לקחת את הטיפול לכל החיים ומאד רציתי לשמוע מה דעתך בנדון. מצד אחד אני מאת חששות ממשך הזמן שאני בטיפול ומצד שני אני מרגישה מאד רע בלעדיו. תודה גדולה מראש!

שלום ותודה על שאלתך. ההמלצה הרשמית היא עדיין ״מינון מינימלי לפרק זמן מינימלי״ אם כי ברור לחלוטין שיש נשים שלא יכולות להפסיק טיפול ויש להערך לתת להן את הטיפול לשנים רבות, אולי בהתאמות של סוג ההורמון, המינון וצורת המתן שלו. בברכה דר׳ זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי