בקשר לגיל המעבר- שאלה

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

19/02/2017 | 05:13 | מאת: תמי

שלום, בת כמעט 49 לאחר שנה וחצי ללא מחזור פתאום קיבלתי דימום שנראה כמו ווסת. עוד אציין כי כחודש לפני הופעת הדימום הזה היתה לי הפרשה וגינאלית שכשנה וחצי לא הופיעה ובעבר כשהיה לי מחזור סדיר כל פעם לקראת ביוץ היתה מופיעה לי הפרשה כזו. האם יתכן שמדובר בווסת גם אם שנה וחצי לא היה לי מחזור (למעט דמם קל מאוד - יותר כמו הפשרה דמית לפני כחצי שנה לאיזה יומם -יומיים) או שחלילה זה סימן למשהו פתלוגי? עוד אציין כי כשבוע לפני הופעת הדימום הופיעו עוד כמה תסמינים שאפיינו בעבר את הימים של טרום הווסת כמו יובש קיצוני בפי הטבעת, גרד בכפות הרגליים, אקנה קל ועצירות. אודה על תשובתך.

תמי שלום ותודה על שאלתך. קשה לענות ללא בדיקה שלך ובעיקרון את חייבת בדיקה גינקולוגית אם קיבלת דימום אחרי שנה וחצי של הפסקה! בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי