פרופיל הורמונלי מה המשמעות

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

08/02/2017 | 23:55 | מאת: שירה

שלום רב, אני בת 52 וחצי לאחר כריתת רחם בגיל 48 בגלל מיומות גדולות מאד והרופא שלח אותי לבצע פרופיל הורמונלי. התוצאות: LH - Luteinizing Hormone 4.0 IU/l FSH 5.2 IU/l Estradiol (E2) 1632.0 pmol/l רמת האסטרדיול מאד גבוהה, מה המשמעות לאור שתי התוצאות האחרות ? האם אני לפי התוצאות הללו כבר בגיל המעבר? אשמח להבהרות

שירה שלום ותודה על שאלתך. לכל בדיקה יש משמעות בקונסטלציה הקליטנית בה נלקחה והממצאים באנמנזה ובדיקה גופנית ובדיקות עזר כגון אולטרסאונד נרתיקי. תצטרכי לשוב לרופא שביקש את הבדיקות אולם ברור שרמות אסטרוגן גבוהות אינן מתאימות לגיל מעבר. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי