הפרעות קצב בעקבות גיל המעבר ?

דיון מתוך פורום  גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי

27/12/2016 | 18:36 | מאת: עינב

שלום , בגיל 43 התחיל לגמגם לי המחזור והיו לי גלי חום קשים קצת לאחר מכן התחילו גם הרבה מאוד הפרעות קצב פעימות מוקדמות. התחלתי לקחת טיפול הורמונלי של נובופם לאחרונה אני מרגישה שבזמן שאני לוקחת את הכדורים הלבנים שמכילים אסטרוגן ופרוגסטרון הפרעות קצב מאוד תדירות ומטרידות ניסיתי תקופה להחליף הורמונים לאקטיבל אך הרגשתי מאוד לא טוב איתם סחרחורות וחולשות וגם הפרעות הקצב לא ממש פחתו . לאחרונה התחלתי לקחת אסטרופם חודש ולאחר מכן חודש נובופם . בפעם הראשונה התחיל לי דימום לאחר שסיימתי את האסטרופם. בפעם השניה התחלתי לקחת את הפרוגסטרון והאסטרוגן של הנובפם (הכדורים הלבנים) לאחר 22 ימים של אסטרופם הפרעות הקצב בזמן הכדורים הלבנים מטריפות כמו כן יוצאות לי גם אפטות בפה. אשמח לשמוע לעצתך האם יודע על קשר בין פרוגסטרון להפרעות קצב . האם חוסר האיזון ההורמונלי הוא זה שגורם להפרעות הקצב ואם כן איך אני יכולה ליצור איזון ?

עינב שלום ותודה על שאלתך. אין בהכרח קשר בין הטיפול ההורמונלי להפרעות קצב והסיבה לתחושותייך היא כנראה טרום גיל מעבר שעשוי להיות לפעמים קשה יותר סימפטומטית מאשר גיל מעבר! גיל מעבר מוגדר כשנה ללא וסת וברור שאינך שם עדיין. לנושא האופציות הטיפוליות, יש כמובן לשלול סיבות אחרות להפרעות הקצב ובכלל לאפיין אותן (אק"ג, הולטר ובדיקת רופא משפחה ולפי צורך קרדיולוג) ואם הכל תקין, לפנות להערכה ואיזון סימפטומטי. בברכה דר' זלוצובר

מנהל פורום גיל המעבר וטיפול הורמונלי חילופי