מבולבלת

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

01/08/2013 | 23:35 | מאת: נינה

לבת שלי יש אפילפסיה והיא לוקחת למוגין, אבל עדיין יש פירכוסים, הרופאה אמרה שהיא לא מאוזנת, מה זה אומר לא מאוזנת? ולמה יש פרכוסים?

שלום רב הפמטרה בטיפול בכל ילד/ה עם אפילפסיה היא איזון - מניעת הפרכוסים ( אפס פרכוסים) , מכסימום איכות חיים -התפתחות ומינימום תופעות לוואי. מתוך 100 ילדים, 70 אחוז מגיבים טוב מאוד לטיפול ומאוזנים( ללא התקפים) 30 מתוך ה 100 לא מאוזנים ... למרות הטיפול . בכל ילד/ה שאינם מאוזנים חשוב ביותר לבצע הערכה מעמיקה שמטרתה: 1.האם מדובר באפילפסיה או במשהו אחר? 2.אם מדובר באפילפסיה, האם מקבלת את הטיפול הנכון? האם יש אלטרנטיבות טובות יותר 3.במידה ומדובר באפילפסיה שאינה ניתנת לאיזון על ידי תרופחת, האם קיימת אפשרות של מציאת מוקד הגורם למחלה והוצאתו בניתוח? 4.במידה ואין אפשרות ניתוחית , לשקול טיפול בדיאטה קטוגנית , השתלת קוצב וגאלי . בברכה ד"ר הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים