בדיקת eeg

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

03/07/2013 | 22:29 | מאת: אפרת

בני בן 6 ביצע בדיקת EEG עם חסך בשינה עקב איחור שפתי התפתחותי והתפרצויות זעם והתוצאה הייתה תרשים בלתי תקין בשל האטה אינטרמיטנטית קלה על פני המיספרה ימנית עם הדגשה טמפורלית וגלים חדים בנימנום ושינה על פני איזור טמפורלי ימיני. מה משמעות הבדיקה תודה אפרת

שלום רב בדיקת EEG אינה עומדת בפני עצמה.... ולכן יש חילוקי דיעות מתי לשלוח לבדיקת EEG בקונטקס של איחור התפתחותי. כ 3-5% מהאוכלוסיה , במידה ויעברו EEG , ה EEG ימצא לא תקין .(ואין להם כל בעיה) בשורה התחתונה- קרוב לוודאי שמימצאי הבדיקה חסרי משמעות אך צריך לשבת מולכן ולהבין מה גרם לרופא המפנה לשלוח לבדיקה זו.

מנהל פורום אפילפסיה בילדים