תוצאת בדיקת eeg

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

20/06/2013 | 15:14 | מאת: דורון

ד"ר אלי שלום, בני בן החמש עשה בדיקת eeg עם הרדמה לפני כחודש לאחר ארוע בגן שחשוד כאפילפטי.לילד יש בעיות התנהגות (אובחן ADHD) לקח ריטליו וכעט יש חשד לאפילפסית שינה.כרגע ללא טיפול. קיבלנו את התשובה היום והיא אומרת כך: תרשים שינה טרמקולוגית מראה פעילות פולירידטמית עם קישורי שינה. ברביע אחורי ימני נרשמו גלי דלתא מרובים במקצת לעומת הצד ההומולוגי. סיכום: חשד להפרעה עיתית ברביע אחורי ימני. א. מה המשמעות של הבדיקה? ב. אם אני לא רוצה לחזור לריטלין האם יש תרופה אחרת שיכולה לעזור לילד?

שלום רב צריך להגדיר את נקודות החוזק והחולשה של הילד . במידה ויש הפרעת קשב ן-או לקות למידה , צרי לתת מענה רב תחומי, לעתים גם תרופתי . זה לא המקום להמליץ על תרופות. יש מקום לחזור על בדיקת ה EEG . בברכה ד"ר הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים