VALPORAL

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

03/06/2013 | 22:49 | מאת: אבירם

אבירם הוא אוטיסט בן 20. לפני ארבע שנים לערך הוא התחיל לקבל בנוסף לריספרדל גם 400 מ"ג ליום של VALPORAL לשיפור מצב הרוח. הסיבה למינון הנמוך נעוצה בקושי לבצע בדיקות דם כתוצאה מבעית התנהגות.(הכוונה המקורית של הפסיכיאטר היתה לתת 600 מ"ג) לפני כחודש הוחלט ע"י הפסיכיאטר המטפל להפסיק בבת אחת את ה VALPORAL ובמקביל להחליף את הריספרדל ב ABILIFY בשלבים. בימים שבהם הוא החל לקחת ABILIFY, הוא הפך לעצבני בצורה קיצונית וירד מספר ק"ג במשקל. כעבור שלושה שבועות ללא VALPORAL, לקה אבירם בהתקף מלווה בפירכוסים תוך נפילה קשה בבית על הריצפה ופגיעה בפנים ובראש. לאחר כמה שעות בחדר מיון הוא שוחרר הביתה ומיד נפל שוב תוך פירכוסים אופיניים לאפילפסיה. חשוב לדעת- לאבירם אין היסטוריה של אפילפסיה ומעולם הוא לא חווה ארוע דומה. מאז יום חמישי- מועד הארוע, הוא מקבל VALPORAL במינון 800מ"ג ליום. בימים הקרובים אמור אבירם לעבור בדיקת EEG. בהנחה שהבדיקה תקינה, האם מדובר כאן בחולה אפילפסיה עם כל המשמעות, או בארוע חמור אבל חולף. האם 800 מ"ג של ואלפורל מגינים על אבירם מפני התקפים בעתיד בתודה מראש יואב - אבא של אבירם

שלום רב קיימת שכיחות רבה יותר של אפילפסיה בילדים/בוגרים עפ PDD. צרוף המקרים של הורדת הדפלפט ואולי הוספת האביליפי יצרה יתכן סיטואציה של גירוי של המוח להתקף. מינון של 800 מ"ג ויעילות- כדאי לבצע לאחר שבוע וחצי של טיפול , ספירת דם, אנזמי כבד ורמת דפלפט בשפל ( בבוקר הבדיקה לא לקחת את הדפלפט ולתת רק לאחר הבדיקה. ) . רמת התרופה צריכה להיות בין 50-100. אם נמוך מ 50 , יש מקום להעלות. סיכוי טוב שימנע את הפרכוסים( אך אין 100% )

מנהל פורום אפילפסיה בילדים