היפונתרמיה אובדן הכרה ולאחר מכן פרכוס פוקלי

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

26/08/2016 | 13:14 | מאת: אבא

דר נכבד שלום ביתי בת ה 5.5 הגיע למצב של היפונתרמיה בנוסף ירד לה כמות הכלור והיו לה ניאוטרופילים גבוהים וכל זאת עקב שלשולים והקאות קשים .יש לציין שהביטוי ראש תקין .הילדה קיבלה נוזלים ושוחררה במצב טוב .נשלחנו לערוך eeg. ירח משה ימים אחרי והתוצאות היו כדלקמן בזמן שינה נצפו גלים ביפאזיים ב 01 וב 02 בהתאמה מתאים לPOSTs לא ניתן לשלול בודאות פעילות אפילפטית במורפולוגיה דומה כמו כן נכתב שנצפו גלי דלתא אינטרמיטנטים המתמזגים בפעילות אלפא האחורית שמתאים ל posterior slow waves of youth בעת נמנום ושינה שלב 1 ו 2 נצפו גלי ורטקס וכישורי שינה סימטריים וסינכרוניים באזורים מרכזים ונצפתה האטה האטה אחורית בסיכום נכתב שלא ניתן להצביע על פעילות אפילפטית ומצד שני לא ניתן לשלול ויש לערוך בדיקה נוספת ותהודה מגנטית מה אני אמור להבין תודה מראש

שלום רב בדיקת EEG אינה ספציפית , ובמידה ולא פרכסה , לא בטוח שהיה צורך לעשות זאת.EEG יכול להראות שינויים לא ספציפיים סמחות חריפות כגון מחלת שלשולים עם היפונרמיה משמעותית. בשורה התחתונה, במידה ולא פרכסה, וכעת מרגישה טוב, לא הייתי מתרגש מהבדיקה. בברכה ד"ר אלי הימן

06/09/2016 | 06:39 | מאת: אבא

הילדה פונתה לבית החולים .לאחר שאיבדה הכרה ואז פירכסה פירכוס פוקלי . שוחררה לאחר יממה במצב טוב .ההגדרה היתה פרכוס משני למחלת היפונתרמיה עם המלצת eeg .

מנהל פורום אפילפסיה בילדים