אפילפסיה אידיופטית -עצימות עיניים/עפעוף

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

11/05/2016 | 11:10 | מאת: אנונימי

הבת שלי קיבלה התקף אפיפלפטי כללי ראשון בגיל 10 לאחר חצי שנה היה התקף נוסף מסוג אבסנס ןהיא קיבלה טיפול בדפלפט במשך שנתיים ללא התקפים , חצי שנה לאחר הפסקת הטיפול בדפלפט קיבלה התקף כללי והתחלנו טיפול בלמיקטל בהתחלה 200 מ"ג ליום והעלנו את המינון ל 300 מ"ג ליום ,בגלל מעט עצימות עיניים שיש לה כשהיא קמה בבוקר ,העצימות הן לשנייה נראות כמו עפעוף קל והיא מודעת לקיומם ,בבדיקת eeg אחרונה :"תרשים בעל רקע תקין ,בזמן גירויים שונים כגון פוטי והיפר ונטילציה מופיעה מעט פעילות פרוקססימלית כללית , יוץ ממספר עצימות עניים ממש סמוך להתעוררות היא מתפקדת טוב ,האם יש צורך להעלות במינון ,האם המטרה היא שמבחינה קלינית לא יהיו שום תופעות (אני לא יודעת לאמר בוודאות אם העצימות עיניים האלו קשורות לפעילות אפילפטית או שסתם לעייפות בבוקר? האם מבחינת טיולי שטח (חסך שינה) וחשיפה להבזקי אור ישנה בעיה אם היא מטופלת תרופתית?

שלום רב מטרת הטיפול היא אפס פרכוסים( במידת האפשר) וללא תוםעות לוואי מהטיפול. ניראה כי עדיין אינה מאוזנת ולכן יש מקום לקול העלאת מינון או שינוי תרופה הייתי שוקל ביצוע ןידאו EEG ל 24 שעות כדי לאפיין אירועים אלו וסייע בטיפול . בהצלחה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים