מה זה אומר? eeg

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

29/06/2015 | 16:25 | מאת: אמאלחוצה

שלום.. בני בן 5 וחצי עבר eeg בחסך שינה.. קיבלתי תוצאות- "סיכום: פעילות אפילפטיפורמית טמפוטרו-פאריאטו-אוקסיפטלית משמאל" מה זה אומר? הרופא שלנו יכול לקבל אותנו רק בשבוע הבא ואני קצת לחוצה מהלא נודע :/ אני יודעת שפה זה לא תחליף לרופא אבל בנתיים... תודה

שלום רב שאלת המפתח היא מדוע עשו EEG ? במידה ובומע בגלל שהיה אירוע קליני חשוד לפרכוס ... אז בדיקת ה EEG תומכת בכך. 3% מהאולוסיה יכולים להראות הפרעה ב EEG ואין להם אפילפסיה.. כך ש EEG לא תקין אינו עושה אבחנה של אפילפסיה. בברכה ד"ר אלי הימן

13/07/2015 | 09:31 | מאת: אמאלחוצה

רופא התפתחותי שלח אותנו לeeg כי התרשם שלילד יש ניתוקים (הגענו אליו בשביל חווד לועדת השמה להעבירו לגן שפתי כי יש איזהשהו עיכוב שפתי) היינו בeeg בעירות שיצא לא תקין ואז בחסך שינה בביח שגם יצא לא תקין.. מציינת שאין ולא היו לילד פירכוסים וגם את הניתוקים לא רואים פיזית.. רופא התפתחותי רשם הפניה לנורולוג להתחלת טיפול.. איך אני יכולה לדעת אם מדובר באבסנס או סתם בילד לא מרוכז שמשתעמם מהר ?

מנהל פורום אפילפסיה בילדים