שאלות בנושא אפילפסיה

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

19/01/2015 | 19:52 | מאת: אייל

בני בן 16.5 , חולה באפילפסיה מסוג מזה כשנתיים. שאלותיי : 1) האם המחלה או התרופות שהוא נוטל (למיקטל 350 מג ביום )יכולים לעצור או למנוע את התפתחות הגובה שלו ? ואם כן האם תזונה מסוימת תוכל לעזור לעניין זה ? 2 ) האם תזונה מסוימת יכולה לעזור באופן כללי ולמנוע התקפים - למרות שבני מטופל תרופתית הוא סובל מהתקפים אחת למספר חודשים. 3) האם ישנם תופעו. לואי ידועות הקשורות ללמיקטל? 4) בעניין הגיוס - מתי ניקבע הפרופיל הצבאי ובהתאם לאיזה דברים ? אודה מאוד על תשובתכם בתודה מראש.

שלום רב בני בן 16.5 , חולה באפילפסיה מסוג מזה כשנתיים. שאלותיי : 1) האם המחלה או התרופות שהוא נוטל (למיקטל 350 מג ביום )יכולים לעצור או למנוע את התפתחות הגובה שלו ? התשובה היא ...לא . 2 ) האם תזונה מסוימת יכולה לעזור באופן כללי ולמנוע התקפים - תשובה:כן. ישנם טיפולים כגון דיאטה קטוגנית , דיאטנת אטקינס ודיאטה על בסיס אינדקס גליקמי נמוך אשר יכולים להפחית את תדירות הפרכעוסים , ולאפשר לעתים ההפחתת תרופות או לעתים אף הפסקתן. דיאטה קטוגנית הינה דיאטה בה עיקר הקלוריות מגיע משומן , והילד מקבל את המינימום ההכרחי של חלבון ופחממה לגדילה. מדובר בטיפול שאינו קל ליישום במיוחד במתבגרים. . 3) האם ישנם תופעו. לואי ידועות הקשורות ללמיקטל? למקטל נחשבת תרופה יותר ידידותית מבחינת פרופיל תופעות לוואי . יכולה לעתיפ לגרום לרעד. תופעת הלוואי העיקרית היא פריחה אלרגית. 4) בעניין הגיוס - בצו ראשון לדעתי. בברכה ד"ר הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים