תוצאות EEG

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

07/08/2014 | 23:19 | מאת: שירי

הי אני קצת מודאגת, בתי בת השבע הופנתה ע"י נוירולוגית לבדיקת EEG בגלל הפרעות שינה שהיו לה בעבר וחשד לניתוקים, יש לציין כי לא היו לה פירכוסים. תוצאות הבדיקה: פעילו אלפא מכרעת אחורית וביטא קדמית. הפרעה אפילפטית חדה אחורית משמאל עם נטיה להכללה. השאלה שלי היא אם התוצאות מעידות שיש לה אפילפסיה למרות שאין לה פירכוסים, והאם זה יכול להיות קשור אולי להפרעת קשב וריכוז כי זה הדבר היחיד שניראה שיש לה. גם ניתוקים אני לא ממש רואה שיש לה, אלא חולמנות וחוסר ריכוז.יש לציין שיש שיפור משמעותי בשינה של בתי. אודה לתשובתך המהירה

שלום רב בדיקת EEG איננה בדיקה ס]ציפית . כ 3 אחוז מהאולוסיה יראו הפרעה ב EEG ואין הם סובלים מאפילפסיה או יסבלו בעתיד. הדבר החשוב ביותר זה אפיון התופעה, קרי , האם התופעה ( הפרעת שינה במקרה שלכם) יכולה להיות מוסברת על ידי מנגנון אפילפטי? כמו כן , כדאי להתסכל על תרשים ה EEG ולראות האם החריגות של בדיקת ה EEG משמעותית . ישנם מקרים יוצאים מן הכלל בהם , הפרעה חשמלית משמעותית ב EEG יכולה להסביר קשיי למידה וריכוז אך אין זה הכלל. בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים