החלפת תרופה טופמקס

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

08/06/2014 | 18:53 | מאת: דפנה

ביתי בת 16 מטופלת בטופמקס 5 שנים ופתאום הפסיקה לעזור מקבלת מינון 350 ליום. הוחלט על החלפת תרופה זוניסומייד האם לדעתך תעזור אם טופמקס לא עזרה? מדובר באפילפסיה מיוקלונית. לגבי ההחלפה ,האם מותר לשלב את שתיהן יחד? מה מינון הזנוסמיד למשקל 60 ? כמה לרדת במינון הטופמקס בזמן ההחלפה ובאיזה תדירות? סליחה על כל השאלות ותודה רבה

שלום רב אני מניח כי תרופות אחרות לא עזרו ( קפרה, דפלפט, למקטל ) ובהנחה כי אכן מדובר באפלפסיה מיוקלונית של גיל הנעורים. טופמקס וזוניסמייד תרופות טובות , יש לעקוב אחר תופעות לוואי ובמיוחד השפעתם השלילית האפשרית על הלמידה . בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים