אפילפסיה מיוקלונית אטונית

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

20/05/2014 | 22:42 | מאת: עפרה

שלום, בתי בת ה-3 ו-9 חודשים אובחנה היום כסובלת מאפילפסיה מיוקלונית אטונית, זאת לאחר שעברה לפני כ-4 שבועות 2 התקפים בהפרש של 2 ימים, החלה טיפול טגרטול ומאז חווה תופעות מידי יום של נפילות חוזרות - מעין צניחת גוף או במידה וזה בישיבה צניחה של הראש לאחד הצדדים. בעקבות האבחנה לעיל שונתה התרופה בה היא מטופלת לדפלפט כאשר המינון הסופי אליו נגיע בעוד מס' ימים הוא 7 CC פעמיים ביום. חשוב לי לדעת - כמה שכיחה אפילפסיה זו (בעולם ובארץ)? היכן המרכז הרפואי בארץ (במידה וידוע) המטפל במרבית החולים באפילפסיה מסוג זה?

שלום רב מדובר בתסמונת אפילפטית לא שכיחה אך בילת משמעות גדולה היות ועלולה לפגום בהתפתחות במידה ולא מטופלת נכון . טוב שהפסקתם את הטגרטול . במידה ואינה מאוזנת על דפלםט ו-או תרשים ה EEG איו תקין בופן משמעותי מציע לעשות חשיבה מהירה על האבחנה והטיפול. בברכה ד"ר הימן בתי בת ה-3 ו-9 חודשים אובחנה היום כסובלת מאפילפסיה מיוקלונית אטונית, זאת לאחר שעברה לפני כ-4 שבועות 2 התקפים בהפרש של 2 ימים, החלה טיפול טגרטול ומאז חווה תופעות מידי יום של נפילות חוזרות - מעין צניחת גוף או במידה וזה בישיבה צניחה של הראש לאחד הצדדים. בעקבות האבחנה לעיל שונתה התרופה בה היא מטופלת לדפלפט כאשר המינון הסופי אליו נגיע בעוד מס' ימים הוא 7 CC פעמיים ביום. חשוב לי לדעת - כמה שכיחה אפילפסיה זו (בעולם ובארץ)? היכן המרכז הרפואי בארץ (במידה וידוע) המטפל במרבית החולים באפילפסיה מסוג זה?

מנהל פורום אפילפסיה בילדים