זיקוקים

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

29/04/2014 | 10:30 | מאת: עפרה

שלום, בתי בת 3 ו-8 חודשים עברה בשבוע שעבר 2 התקפים אפילפתיים - להבנתנו מהרופאים לא מסיבה ידועה - והתחלנו לקבל סירופ טגרטול. כרגע אנחנו לוקחים מנה של 5 cc בבוקר ו- 2.5 cc בערב עד שנגיע ביום שני הבא 5.5.14 למנות של 7.5cc בוקר וערב. עדיין לא הוגדרה כאפילפתית או ניתנה איזושהי תת כותרת למצב. האם עליי למנוע ממנה צפיה בזיקוקים בערב יום העצמאות ביום שני הבא? בנוסף - בעלון המצורף לסירופ רשום שיש בעיה לשלב עם טגרטול תרופות המכילות איבופרופן ופרצטמול - אי לכך רציתי לדעת במידה ויש לה חום איך עליי להוריד לה חום? להבנתי אלו החומרים הפעילים באקמולי ובנורופן.

שלום רב אפילפסיה אינה מילה גסה .. . לבחלק מהמקרים , במיוחד בילדים עםצ רקע התפתחותי תקין , חולפת לאחר מספר שנים( אפילפסיה שפירה) ההגדרה של אפילפסיה היא " נטייה של המוח לייצר פעילות חשמלית לא תקינה הגורמת לביטוי חיצוני, ושאינה ניגרמת מסביבה ברורה מיידית וחולפת , לדוגמא , חבלת ראש. " לבת שלך יש אפילפסיה, חבל שלא הסבירו לך זאת . מותר לה ללכת לכל פעילויות יום העצמאות. היא ידלה רגילה .יש להגיח עלייה בבריכה, ים, להקפיד על חבישת קסדה ברכיבה. לגבי הורדת חום , אין בעיה עם אקמול . יכולה להיות בעיה עם מספר אנטיביוטיקות. בברכה ד"ר אלי הימן

04/05/2014 | 09:17 | מאת: עפרה

תודה על התשובה המהירה. אנחנו נמצאים בתהליכי הגדרה, טרם קיבלנו את תת הכותרת לאפילפסיה ואני אכן מקווה שזו תהיה אפילפסיה שפירה.

מנהל פורום אפילפסיה בילדים