ניתוק ילדה בת שנה ו-4 חודשים

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

06/03/2014 | 10:45 | מאת: חגית

שלום, לפני מס' ימים הייתי עם ביתי בת שנה ו-4 חודשים בגינה. היא ישבה על האופניים שלה ואשה זקנה ניסתה להצחיק אותה, פתאום שמתי לב שאינה מגיבה והראש יורד למטה. בהתחלה חשבתי שהיא משחקת ואז ירדתי אליה וקראתי לה והיא לא הגיבה. מייד הרמתי אותה עליי,היא התכרבלה עליי,הכניסה יד לפה והיה נראה שמשהו מציק לה ואח"כ חזרה לעצמה והכל המשיך כרגיל. הורים בגן שראו אמרו היא ניראת מאד עייפה, אבל לי היה ברור שמשהו לא תקין וזו לא עייפות. יש לי הפנייה ל-EEG לעוד חודש. שאלתי-האם יכול להיות פטיט מל לילדה בגילה? תופעה אחרת של אפילפסיה? האם זה מסוכן? עובר במשך השנים? רוצה להוסיף שגם למחרת היה נראה לי שוב(דרך אגב באותה שעה בערך בסביבות 17:00) שזה קורה תוך כדי משחק עם בימבה.שוב קראתי-הסתכלה עליי ולא הגיבה,הרמתי אותה ומייד חזרה לעצמה ילדה פעילה מאד, התפתחות תקינה סליחה על ההצפה-מאד לחוצה ומוטרדת.

שלום רב אכן נשמע אירוע החורג מההתנהגות הרגילה שלה ...מניח כי בספו של דבר לא יעילה דבר בבירור .. אבל לשאלותייך... שאלתי-האם יכול להיות פטיט מל לילדה בגילה? תופעה אחרת של אפילפסיה? מאוד לא אופייני בגיל זה אבסנס ... היות ואין עדיין אבנה , ועדיין יתכן ומדובר בהתנהגות , ולא בעיה רפואית... אני מרשה לעצמי להגיד כי לא מסוכן... לגבי יעבור .. .אין עדיין אבחנה אז לא ניתן לדבר על העתיד... מציע לנסות ולהקדים את בדיקת ה EEG, אין סיבה לחכות חודש ימים. שאלתי-האם יכול להיות פטיט מל לילדה בגילה? תופעה אחרת של אפילפסיה? האם זה מסוכן? עובר במשך השנים? בברכה ד"ר אלי הימן מנהל המחלקה לנוירולוגית ילדים והמרכז הרב תחומי לאפילפסיה בילדים, מרכז רפואי אסף הרופא

מנהל פורום אפילפסיה בילדים