חשד לאפילפסיה והמשלך טיפול בריטלין

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

02/07/2012 | 15:09 | מאת: shosh

שלום רב, בתי בת ה-14 עברה ארוע פרכוסי ראשון שע"פ הסימנים היה פרכוס כללי. נמצאו מוקדים באי.אי.ג'י. מאחר ומדובר על ארוע ראשון, לא ניתן טיפול תרופתי נגד פרכוסים. קיבלנו מרופאים שונים מסר סותר לגבי המשך טיפול בריטלין לבעיית קשב. לציין שהטיפול בריטלין הוכח כיעיל במהלך חמש שנים האחרונות וחשוב לתפקוד בלימודים. כרגע הופסק לאחר הפרכוס בעצת הנוירולוג. בביקור שני באותה מרפאה נוירולוגית נאמר לנו שניתן להמשיך ולתת ריטלין. מה נכון לעשות עוד לפני שאנו פונים לחוות דעת נוספת?

שלום רב מטרת הטיפול בכל ילד/ה עם אפילפסיה מעבר למניעת הפרכוס היא לזהות לקויות נילוות _ לדוגמא הפרעת קשב, לקות למידה, חרדה , דיכאון וכו... ) ולתת מענה גם למצבים אלו שלעתים משפעים יותר מהפרכוסים עצמם על מיצוי הפוטנציאל ואיכות החיים. יש הרבה חומר בספרות המקצועית וכך גם מניסיוני המקצועי כין אין כל העיה בהמשך טיפול בריטלין כטיפול בהפרעת קשב בילד עם אפילסיה, בתנאי כי ברור כי אכן מדובר בהפרעת קשב בברכה ד"ר אלי הימן

05/07/2012 | 08:26 | מאת: shosh

תודה רבה על התשובה. במקרה שלנו - הפרעת הקשב אובחנה כבר לפני כשבע שנים והטיפול בריטלין הוכח כיעיל מאוד במשך חמש שנים. הפרכוס הופיע לראשונה בגיל 14.5. החשש היה כי הריטלין יכול לגרות פרכוסים נוספים ולכן התבקשנו להפסיק את הטיפול למרות יעילותו ואילו דעתו של רופא אחר היתה שונה.

מנהל פורום אפילפסיה בילדים