הפסקת שמוש בטופמקס והופעת פרכוסים אפילפטים

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

07/06/2019 | 22:19 | מאת: עינת

שלום רב, בתי בת 17 סובלת מהפרעת אכילה. בעברה אבחנה של אבסנס שמעולם לא טופלה תרופתית בשל ארועי התקפים ספורים מדי פעם שארעו פעם בשבוע או שבועיים. הוחלט לא לטפל. במסגרת הטיפול בהפרעת האכילה קיבלה טופמקס לטיפול בהתקפי אכילה. לאחר כחצי שנה הוחלט להפסיק בהדרכה את הטיפול בתרופה בשל חוסר יעילות מספקת. בשבוע בו הפסיקה לחלוטין את התרופה הופיעו פרכוסים מסוג לא מוכר בהם יש קפיצה פתאומית של כל הגוף למספר שניות. האם מהכרותך יכול להיות קשר בין השמוש בתרופה והפסקתה לפרכוסים הללו. האם המנגנון הנוירולוגי אותחל מחדש והופיע איכות חדשה ותדירה יותר של התקפים. הופנתה לeeg וברור שלא נתפס פרכוס. הפסיכיאטר המטפל סבור שאין קשר. אני מאמינה שיש... אשמח לדעתך והמלצתך.

שלום רב זהו לא המקום לעשות ייעוץ פרטני לגבי מקרה ספציפי יכולות להיות מספר סיבות היכולות להסביר את התופעה שאת מתארת כולל אפילפסיה בברכה ד"ר אלי הימן

10/06/2019 | 11:50 | מאת: עינת

דר הימן שלום, ברור שאין הכוונה לכסות ייעוץ פרטני. בעיקר שואלת האם עקרונית אתה מכיר תגובה של הופעת פרכוסים מסוג שונה ובתדירות גבוהה לאחר הפסקת טיפול בטופמקס. תודה, עינת

מנהל פורום אפילפסיה בילדים