Eeg בחסך שינה לילדה בת 10

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

06/05/2019 | 18:17 | מאת: דנה

ביתי בת ה 10 אובחנה לפני כחודש באפילפסיה רולנדית שפירה האבחנה נעשתה על סמך eeg בעירנות והופננו לבצע eeg בחסך שינה. לפני כשבוע הגענו לבדיקה אך היא לא הצליחה להירדם ולכן הבדיקה לא צלחה. הפנו אותי לבצע את הבדיקה בברזילי אך ביקשו שרופא הילדים ירשום את החומר ואת המינון אך לצערי אני רואה שהוא לא יודע מה לרשום. משיחה עם המרפאה אמרו לי טריכולנם אבל לא ברור המינון והכי לא מנחש ש 8cc מספיק מנגד אמרו שזה משבש את תוצאות הבדיקה ולבסוף נרשם לי מינון לlevomepomazine שני כדורים של 100. אני קוראת באינטרנט ורואה שאלו כדורים אנטי פסיכופטים שעלולים לגרום לעיוותים האם מקובל לתת את התרופה הזו בבדיקה זו?.

שלום רב לכל מכון EEG יש את הפרוטוקול שלו. לדוגמא , באסף הרופא לרוב אין כל שימוש בתרופות מרדימות אלא מבקשים חסך שינה משמעותי ( להעיר את הילד מוקדם , להקפיד כי לא נרדם עד הבידקה בבוקר ובבדיקה עצמה נותנים את הזמן והשקט הנדרשים לאפשר הירדמות, לרוב מצליחים למעט ילדים עם בעיית התנהגות/בעיית רקע נוירולוגית המקשה על ביצוע EEG אשר לא יירדמו ולא יאפשרו לחבר אותם ל EEG ולכן יצטרכו תרופה מרגיעה/מרדימה , מרבית הילדים ייכנסו לשינה ללא תרופה מרדימה בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים