לבן שלי יש הפסקות נשימה

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

29/09/2013 | 20:56 | מאת: איציק

במזל טוב נולד לנו בן רביעי בערב יום כיפור הכל היה תקין , אבל שעה לפני השיחרור הוא נהיה כחול מאז כל חצי שעה הוא מפסיק לנשום למשך מספר שניות החמצן בדם יורד מתחת ל40 עשו לו בדיקת EEG וטענו שיש פעילות מוחית בצד ימין ושמאל (בהמשך זה ישתנה ) הוא קיבל לומינל וזה כלל לא עזר לו ולאחר מכן הוא קיבל גם הידנטואין וזה כן עזר לו הוא ביצע את כל הבדיקות האפשרויות בדיקת דם שתן MRI נוזל מעמוד השידרה ,כולל מטבולים וכ"ו והכל תקין ביום הרביעי הגיעה אלינו נורולוגית שטענה שלאחר התייעצות מתברר שהפעילות המוחית שלו בגדר הנורמה לתינוק , ולאחר שכל הבדיקות תקינות היא החליטה להוריד את המינון קודם של ההידנטואין ולאחר חודש את הלומינל ועכשיו כל יום מורידים לו קצת מההידנטואין , נ.ב כשהוא יצא מהלידה חבל הטבור היה מלופף על צווארו פעמיים שאלתי האם יש קשר , הם אמרו לי שלא , כי גם ציון האפגר היה מאד גבוה אגב זה לא מתועד בשום מקום שחבל הטבור היה מלופף המשך עידכון...ביום שישי האחרון ב 12:00 שוב היתה הפסקת נשימה ובבוקר קבעו להוריד את ההינדטואין לרמה של 9 המשך עידכון ...... היום יום ראשון גילו שהרמה בדם ירדה ולכן מעלים את הלומינל ל14 וההידנטאין עדיין ב 0 הא זה לא מוגזם שהלומינל 14 לתינוק בן שבועיים ? האם להסכים לכמויות כאלה

שלום רב קיימות מספר סיבות אפשריות להפסקות נשימה בילוד/ה שנולדו במועד . ניראה שאתם בידיים טובות, בוצעו בדיקות מתאימות. היות והאבחנה של אפילפסיה בגיל זה לעתים יכולה להיות "טריקית" יש לעתים מקום לבצע בדיקת וידאו EEG ( בדיקה הבודקת בו זמנית את הפעילות החשמלית המוחית תוך צילום בו זמנית של הילד/הילדה וניטור תנועות הנשימה) . בדיקה זו מאפשרת במקרים ספק, ובמיוחד עם ישנם אירועים חוזרים של הפסקות נשימה להגיע לאבחנה מדויקת. בברכה ד"ר אלי הימן

01/10/2013 | 23:43 | מאת: איציק

מצאו פעילות חשמלית שהיא תקינה לגיל הנ"ל עכשיו לאחר בדיקת הרמות בדם החליטו להעלות את הלומינל ל 17 כמה יעלו לו עד שהכבד יתפוצץ ???

02/10/2013 | 18:19 | מאת: איציק

הם טוענים שזה לא יוסיף כלום

מנהל פורום אפילפסיה בילדים