האם יש קשר בין נדודי שינה ואפילפסיה?

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

01/05/2019 | 07:45 | מאת: שני

לילד האפילפטי יש יחסית הרבה פעמים חלומות רעים ולפעמים הוא מתעורר בלילה ולא מצליח לחזור לישון. האם זה גם קשור לפעילות מוחית לא תקינה?

שלום רב ישנה שכיחות גבוהה יותר של הפרעת שינה בילדים עם אפילפסיה. הסיבות מגוונות , יכולות להיות קשורות לתופעות לוואי של הטיפול התרופתי, פרכוסים ליליים . יכולים להיות גם קשורים לסיבות שכיחות אחרות כגון ביעוטי לילה , הפרעה נשימה חסימתית בשינה. במידה ומדובר בהתעוררויות רבות משינה, יש מקום לשקול ביצוע מעבדת שינה כדי לבחון את איכות /יעילות השינה . בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים