אבחון וטיפול באפילפסיה מסוג אבסנס

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

22/09/2013 | 22:01 | מאת: בר

שלום רב, בתי בת הכמעט שש אובחנה באבסנס, על בסיס בדיקת EEG אחת, אשר בוצעו בה 2 היפרוונטילציות אשר עוררו את ה"ניתוק" . הבדיקה לא בוצעה בחסך שינה. נכתב כי "בזמן האוורור יתר נצפו 3 אירועים אלקטרו קליניים , EEG הדגים התפרצות של זיז-גל בקצב 3 הרץ שנמשכה בין 20 -10 שניות. הילדה הפסיקה את הנשיפה בשבשבת והיו תנועות אוטומטיזם של הפהובסיום חזרה לפעילות הרגילה. פרגמנטציה של הפעילות האפילפטית נצפתה לאורך התרשים. הממצאים מתאימים לאפילפסיה כללית ראשונית של הילדות". כרגע הוחלט על תחילת טיפול, מתן תרופה מסוג VALPRIOC ACID האם עלינו לראות באבחון זה סופי וודאי? לא עושים עוד בדיקות לפני שמגיעים לכזה בטחון באבחון? ואם לא נידרשות עוד בדיקות, על מנת להגיע לאבחון וודאי, האם מתן תרופות הינו הדרך היחידה לטיפול בילדה? המון המון תודה!!!

שלום רב בידיים טובות, האבחנה של אפילפסיה מסוג אבסנס אינה מסובכת , וכוללת את המאפיינים הקליניים של ילד/ה עם אירועים של ניתוק קצרים , לאחר מכן מייד חוזר/ת לתפקוד רגיל , וב EEG רקע תקין , עם פעילות אפילפטיפורמית אופיינית. היות וניתוקים אלו עלולים לפגום בתפקוד של הילד/ה ביום יום( לימודים וכו') מקובל להתחיל טיפול תרופתי עם האבחנה. דפלפט או חומצה ולורית הינם בחירה טובה, בתנאי שאין תופעות לואי וכי קיימת השפעה חיובית , קרי העלמות הניתוקים ( קלינית וב EEG ) בברכה ד"ר הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים