אבסנס בגיל 9- תדירות נמוכה

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

01/02/2019 | 15:44 | מאת: כ.

שלום, האם באיבחון של אבסנס של הילדות: 1.מחייב ב EEG שילוב של מוקד אפילפטי ושינוי גל-זיז? 1. טיפול תרופתי הוא מחוייב המציאות גם אם תדירות הניתוקים הם פעמיים -שלןש בשבוע? 2. האם האבסנס חולף מעצמו סביב תחילת גיל ההתבגרות?

שלום רב אבחון של אבסנס מחייב קליניקה אופיינית במטופל המתאים ( גיל, רקע רפואי וכו') ביחד עם מיצאי EEG אופיניים המתאימים לאבחנה של אפילפסיה כללית. רצוי לטיפול היות וקרוב לוודאי שיש יותר ניתוקים ממה שאנו יכולים לראות בעין . פוגע בתפקוד הילד/ה אבנס ללרוב חולף . ישנם סוגים שונים של אבנסנס, חלקם לא תמיד חולף ולא תמיד מגיב היטב לטיפול בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים