סכנה באפילפסיה רולנדית

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

15/01/2019 | 19:01 | מאת: אמא

בהמשך לשאלה ששאלתי: בננו עבר פרכוס ואחרי eeg אובחנה אפילפסיה רולנדית. לא התחלנו טיפול. אמרו לנו שיתנהג כילד רגיל מלבד השגחה במים ובטיפוס לגובה. א. האם אין חשש למצב של סטטוס אפילפטיקוס בשינה בלי שנשים לב? ב. נכון להגיד שהתרופות ניתנות באפילפסיה רולנדית בעיקר לשקט הנפשי? כי הסכנות שבפרכוס הן מאוד נדירות? תודה!!

שלום רב אין תשובה של 100% ישנם מספר שיקולים שמנחים את ההחלטה על החלטת טיפול תרופתי . -מספר הפרכוסים, יש ילדים שמגיעים עם מספר פרכוסים , ולכן ברור עי הסיכון לפרכוס נוסף גבוה - ועל כן יטה את ההטחלה לכיוון התחלת טיפול - תרשים ה EEG- במידה ותרשים ה EEG ידגים מאפיינים חריגים ובמיוחד , פעילות לא תקינה בתדירות גבוה בעירות ובשינה- יתמוך בהתחלת הטיפול -פרכוס אינו תופעה נעימה/נחמדה לילד שלעתים מרגיש את התחושה , נבהל, כמן גם הסביבה . לכן המטרה הראשונית של הטיפול היא למנוע פרכוסים , לשפר EEG כשצריך , למנוע הרגשה לא נעימה לילד/ה ועל הדרך כמובן , מאפשר תחושה מסויימת של ביטחון בברכה ד"ר הימן

16/01/2019 | 12:13 | מאת: אמא

תודה רבה על התשובה

מנהל פורום אפילפסיה בילדים