אחרי פרכוס ראשון אובחנה אפילפסיה רולנדית האם להתחיל טיפול?

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

03/01/2019 | 14:33 | מאת: אמא

בננו בן 9 חווה פרכוס ראשון בתחילת השינה(גם בגפיים, קצף מהפה), אחרי eeg אובחנה אפילפסיה רולנדית והמליצו לנו להתחיל טיפול באוספולוט אבל ציינו שזו לא חובה. כמה ימים אחרי הפרכוס הוא הרטיב בלילה (דבר שלא קורה בד"כ). לא אנחנו ולא הוא שמנו לב למשהו חריג. מהפרכוס הראשון הוא התעורר מהשינה בהרגשה שאינו יכול לדבר ואז התחיל הפרכוס. א.מה הסיכוי שזה היה פרכוס נוסף בשינה שלא העיר אותו? (אולי זה סתם תגובה נפשית ללחץ מהפרכוס שהיה?) ב. מה עצתכם בנוגע למתן תרופה? ג.האם הסכנות באי מתן תרופה הן רק תופעות לוואי של הפרכוס (נפילה וכדו') או שיש סכנה בעצם הישנות הפרכוסים? תודה!!

שלום רב הסיכוי שיעבור פרכוס נוסף הוא סביב 50-60% . חשוב להסתכל גם על תרשים ה EEG . אין תשובה של שחור ולבן .חשוב לשמוע את הנוירולוג/ית מטפלת שלכם וגישתה. למרות שאפילפסיה לרוב אינה מסוכנת, ישנם מצבים בהם עלולה לסכן . בברכה ד"ר אלי הימן

07/01/2019 | 10:34 | מאת: אמא

תודה! הילד אומר שאולי הרגיש בעבר נמלול בפה שלא התפתח לאי יכולת דיבור. האם זה מעלה את הסיכוי לפרכוסים נוספים?

מנהל פורום אפילפסיה בילדים