קפיצות מיוקלוניות אפילפסיה

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

30/10/2018 | 20:11 | מאת: דניאל

שלום במשך שנתיים וקצת יש לילד קפיצות מיוקלוניות אשר החלו ביום ההתקף הראשון. לא היו לפני שום קפיצות או ריעדות ביד או מתיחת רגל. לאחר בירור של eeg ווידאו כל המקרים הנל היו ללא ליווי חשמלי אפילפטי. הקפיצות המיוקלוניות ממש מורגשות. המון מתיחות רגליים. ללא ליווי חשמלי. האם התופעות קשורות לאפילפסיה בעקיפין. יד לציין ש2תרופות דפלפט ולמיקטל ועדיין יש את התופעות הנל. שאלתי אם לא רואים בווידאו אז זה לא אפילפטי...אז ממה זה נגרם?למי פונים?להתעלם? עשינו מעבדת שינה פעמיים אין ליווי הכל ניראה וניצפה מצולם. אז מפה מה עושים...

שלום רב קפיצה מיוקלונית שאינה מלווה בו זמנית בשינוי אופייני ב EEG אינה אפילפטית לרוב יכולות להיות סיבות שונות למיוקלונוס שאינם אפיל]טית. במידה וזה מפריע, כדאי הלגיע לנוירולוג ילדים להערכה . בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים