הורדת מינון אפילפסיה שפירה רולנדית

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

30/10/2018 | 20:02 | מאת: דניאל

שלום לילד יש 3שנים אפילפסיה הכל התחיל מהתקף לילי של 15דק לאחר אשפוזים טיפולים בדיקות ושינוי תרופות הגענו להיום. כיום יש 2eeg תקינים וeeg נוסף שמראה התפרצויות אפילפטיות וגלים. לאחר ברור מול הרופא המטפל הוא טוען שאם היה בא לו ילד עם כזאת תשובה הוא לא היה מתחיל עם טיפול ולאור העבודה שיש 2 בדיקות תקינות בחסך שינה ובדיקה נוספת שהוא בדק ולא מוכח שם בהכרח התפרצויות אפילפטיות אז הוחלט על הורדת מינון עד למצב קליני ברור. כיום מינון 0 לאחר הורדה של 3חודשים. שבוע על 0 בנתיים. שאלה~ האם זה הגיוני להוריד מינון אחרי שנתיים וקצת לאור מה שסיפרתי. האם זה הגיוני לומר נחכה למשהוא קליני שההתקפים הם בלילה הרי אני לא ערה כל הלילה!! לראות התקף. הילד בנוסף בוהה לעיתים רחוקות ויש בהייה ואז לא יודע מה הפעולה האחרונה שעשה אך הeeg באופן מוחלט לא מראה שזה אפילפסיה של בהיות!!!!. אך הילד פעם ב...קופא למספר שניות או בוהה ואז לא ממשיך מאותה נקודה. או פעם אחת פשוט נעמד ולא זז גם לאחר קריאה בשמו..פעם אחרת היה גלגול עיניים. פעם אחרת היה במיטה שיומיים הוא התרגש לקראת יום הולדת וביום ההולדת והוא יושב במיטה ואמרתי בוא הולכים...והוא ענה מה? מה? לאיפה?.. מה? כאילו לא היה פה.וגם לאחר הסבר קל לא היה קליטה לשבריר שניה אבל הנוירולוג טוען שהאפילפסיה לא של בהיות בכלל על פי התרשים...אשמח לתובנות.

30/10/2018 | 20:13 | מאת: דניאל

רוצה לציין שלאחר הורדת המינון ישנו קושי רב רב! בקליטה של נתונים של חומר בית ספר כמו מצב,שיכחה..גם לפני היה אבל לא כך..ויש לציין שהילד במצב טוב בלימודים בערך 80 הציונים. התנהגות מצוינת ורגועה. אך היום למשל כמה םעמים שהסברתי חומר ללא קליטה!!!. ובכיתה א ב הכל 100.

שלום רב איו ביכולתי להתייחס באופן פרטני למקרים מסוג זה. בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים