התייעצות לגבי טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

14/05/2018 | 21:31 | מאת: אמא מודאגת

לביתי אפילפסיה מזה כ5 שנים, התחלנו בלמקטל אך לא עזר והיו 6 אירועי בהייה + התעלפות בעיקר במצבי חום. לפני כ4 שנים החלפנו את הלמקטל בקפרה שעלה בהדרגה., כיום בת 9 שוקלת 23 קילו ומטופלת בקפרה 1200 מ"ג ליממה. (כיום מאובחנת האפילפסיה מסוג אבסנס. מאז התחלת הטיפוול בקפרה לא היו אירועי התעלפות /פירכוס . אך בשנה וחצי האחרונה החלו ניתוקים למשך מספר שניות..בעם התרופה בערך 4 ניתוקים ליממה לערך..תוצאות ה- EEG אינם תקינים . EEG אחרון בעירות לפני מספר ימים- תוצאותו-פרצי זיז גל 3 לשנייה עד 12 שניות בזמן נישום יתר. כ"כ מוקדי זיז גל פרונטלים עצמאיים דו"צ ,יותר מימין. וכן פרצי זיז גל למשך 2-4 שנ מוגבלים לאזור הפרונטלי הימני. שאלותיי: 1. אם הEEG אינו תקין משמע, שביתי אינה מגיבה לקפרה במשך 4 שנים ? 2. מה מומלץ לעשות עם אבחנה כזו? ניסינו דפלט בעבר אך עשה נסיגה.. 3. האם מניסיונך, אפילפסיית אבסנס עם תיאור של EEG המתואר היא לכל החיים? אודה לתשובתך אמא מודאגת.

שלום רב ניראה כי ארכן אינה חאוזנת. במקרה של אבסנס, חשוב לטפל ב EEG במיודח עם יש התפרקויות ממושכות היכולות לרמז כי יש גם אירועים של ניתוקים אמיתיים ברור לך שלא יכול לייעץ ללא הבנה לעומק של המקרה. לפני שמגדיר פרוגנוזה, חשוב לי להבין האם אכן מדובר באבסנס םשוט או במשהו אחר . זו השאלה הבסיסית בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים