שאלת המשך פיענוח eeg

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

17/04/2018 | 09:15 | מאת: יוליה

תודה על תשובתך המהירה בהמשך לשאלתי במידה וזו אכן פעילות אפילפטית , מה המשמעות של זה? לא היו פרכוסים ( לפחות לא נראים לעין) . זו בעצם אפילפסיה? מצרפת שוב את הפיענוח בפיענוח בדיקת הeeg של בני בן ה 7 חודשים רשום כך תרשים של שינה טבעית נראת פעילות טטא כללית, כישורי שינה. בשינה יותר עמוקה רואים פעילות דלתא , עם פעילות אפילפטית. לסיכום: תרשים שינה בגדר הנורמה .

שלום רב EEG הינה בדיקה רגישה אך אינה ספציפית 3% מהאוכלוסיה יכולים להיות עם הפרעה חשמלית שרואים בחולי אפילפפסיה אבל לא יסבלו מאפילפסיה. האבחנה של אפילפסיה היא קלינית, שילוב של אופי האירועים , ביחד עם תרשים ה EEG וכמובן מאפייני המטופל/ת בברכה ד"ר הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים