אפילפסיה רולנדית ילד בן 12

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

09/12/2017 | 22:44 | מאת: מרים

שלום בני אובחן כחולה באפילפסיה רולנדית , התפתחות תקינה לחלוטין , ילד מצטיין בלימודים ובספורט. ההתקף הראשון היה בגיל 4 התקף קל ביותר ללא איבוד הכרה ורק ריור באזור הפנים. התקף שני בגיל 8 מאוד דומה להתקף הראשון לפני השינה . התקף שלישי בגיל 9 שכלל פירכוס עם איבוד הכרה לדקה , ריור, גילגול עיניים ולאחר מכן הרגשת בילבול גם לפני השינה . התקף רביעי בגיל 11 אותו דבר אבל בצהריים כתוצאה כנראה מבהלה לא ברור. התקף חמישי בגיל 12 אותו דבר לפני השינה . והתקף נוסף לאחר שבועיים בצהריים .. שים לב שמלבד 2 ההתקפים הראשונים שהיו קלילים והתבטאו רק באזור הפנים ללא נפילה , השאר היו קשים יותר. בדיקות eeg הראו רולנדית Mri תקין והוחלט על טיפול באוספלוט. שאלותיי : 1. מהם הסיכויים שהמחלה תעבור לו לגמריי אם בכלל? 2. עד כמה האוספולוט יעיל למניעת פירכוסים? 3. האם לאשר לו לצאת לטיולים שנתיים עם לינה? אציין כי הילד מאוד פעיל חברתית אבל אני ממש חוששת ... תודה מראש

09/12/2017 | 22:55 | מאת: מרים

אבקש לציין שבדיקת הeeg האחרונה נעשתה לפני חודש לפיה אובחן רולנדית ועד היום לא לקח תרופות בשל העובדה שההתקפים היו בהפרשים ארוכים אחד מהשני , רק עכשיו הוחלט להתחיל אוספלוט

שלום רב אוספולוט יעולה להיות תרופה מתאימה ויעילה עדיין ( במגבלות שאני לא מכיר את המקרה ) - סבירות טובה שהמחלה תעבור מנקודת מבטי כרופא המטפל בילדים וילדות עם אפילפסיה, חשוב לעשות הכל כדי לאפשר להם להיות ילדים רגילים , ולכן גם לצאת לטיולים , כולל לינה, ספורט . כמובן שצריך להפעיל שיקול דעת לגבי פעילויות כגון רחצה בים בריכה-דורשות השגחה , רכיבה ( עם קסדה ) וכו' בברכה ד"ר אלי הימן

11/12/2017 | 10:16 | מאת: מרים

דוקטור תודה על תשובתך הרגע קיבלתי את תוצאות הeeg: תרשים עירנות נימנום ושינה טבעית .בעירנות פעילות בסיס אחורית בטווח אלפא 10-11 לשנייה . בהמשך נימנום ושינה נרשמו זיזים דיפזיים בכל ההמיספרה השמאלית עם היפוכי פזה ברורים וצפופים ברולנדי ובו זמנית בטמפורלי אמצעי. לסיכום: פעילות אפילפטית מרובה בצד שמאל מסוג זיזים דיפזיים כאשר ההיפוכי פזה בצנטרלי ובו זמנית בטמפורלי אמצעי המגיעים לפעמים לצפיפות של 70 %. דוקטור האם לאור תוצאת הבדיקה נראה שזה אכן רולנדי? כך הניורולוגית אמרה לי.. והאם גם אתה היית ממליץ על אוספלוט? אמא מודאגת ..:(

מנהל פורום אפילפסיה בילדים