גלים חדים בבדיקת EEG

דיון מתוך פורום  אפילפסיה בילדים

07/12/2017 | 14:53 | מאת: Rndme

שלום, בתי בת 3.4 וחוותה 2 התקפי פרכוס ברצף שהגיעו בליווי חום גבוה (פרכוס ראשון בחייה) - אחד פשוט ואחד מורכב. עשינו לה בדיקת EEG, ובסיכום התוצאות רשום כי נרשמו מספר התפרצויות קצרצרות של גלים חדים. מה זה אומר?

שלום רב הביטוי החשמלי של אפילפסיה היא גלים חריגים הנקראים זיזים, או גלים חדים.... במקרה שלכם , כאשר מדובר בפרכוס חום (פרכוס חום אינו מוגדר כאפילפסיה היות והוא נובע מרגישות של המוח לעליית חום בקבוצת גיל ספציפית. אפילפסיה מוגדרת כפרכוסים חוזרים ללא חום ) , יתכן וסביב פרכוס ניתן לראות פעילות מסוג זה . אין מה להתרגש, חשוב להיות במעקב . בברכה ד"ר אלי הימן

מנהל פורום אפילפסיה בילדים